بررسی تحلیل رسانه های بیگانه در جریان انتخابات
با ورود بيش از 800 نفر از اصلاح طلبان و همچنين بسياري از افراد حاضر در احزاب ديگر غير اصولگرا به عرصه انتخابات مجلس، شيوه تبليغاتي پايگاه هاي خبري معاند با نظام تغيير ماهيت داده و از عدم مشاركت اصلاح طلبان و گروه هاي اقليت به سمت مهندسي شدن انتخابات (راي سازي) تغيير وضعيت داده است...
به گزارش بی باک، جریانها و گروه های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در آستانه انتخابات مجلس آتی برای تحت تأثیر قرار دادن اراده مردم جهت شرکت در انتخابات، به شکل همه جانبه تلاش میکنند در این اراده جمعی تزلزل ایجاد کنند.
بولتن نیوز تا روز انتخابات، مهمترین محورها و ترفندهایی که رسانه های بیگانه برای تحت تاثیر قرار دادن و کاهش مشارکت مردم به کار می گیرند را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد تا هشیاری های لازم مورد توجه مردم و رسانه های معتقد به مشارکت در انتخابات قرار گیرد. براین اساس، برخی اخبار مهم مندرج در سایتها و رسانههای وابسته به گروههای اپوزیسیون و جریان فتنه را درباره انتخابات منعکس مینماییم.
بخش نخست بررسی رسانه های بیگانه و تحلیل فتنه گران و مخالفان نظام، در تاریخ 7 دی ماه1390 با عنوان "تردید در حضور اصلاح طلبان در انتخابات " در بولتن نیوز منتشر شد.
در بخش های بعدی بررسی رسانه ها مربوط به دوره شانزده روزه، روزهای 29 آذر تا 14 دی ماه 1390 مورد توجه قرار گرفته و با عنوان " كف مطالبات طرد شدگان از سوی ملت کجاست؟" و "هر کس باما نباشد اصلاح طلب نیست!" به بررسی نقطه نظرات شبکه بی بی سی فارسی و در بخش دوم به بررسی مطالب رادیو فردا، جرس، صدای آمریکا و تلویزیون پارس پرداختیم.
در قسمت سوم نیز بیانیه حزب کومله در خصوص تحریم انتخابات مورد توجه قرار گرفت و در بخش چهارم نیز به موضوع " نگرانی رسانه های بیگانه و اپوزیسیون از مشارکت مردم در انتخابات پرداختیم
رسانه های بیگانه همچنین در دوره 13 تا 20 دی ماه 1390 به موضوعات انتخابات پیش روی مجلس پرداختند. در بخش بررسی رسانه های بیگانه در دوره 13 تا 20 دی ماه 90، در قسمت اول به موضوع مهندسی افکار عمومی توسط فتنه گران با عنوان "مهندسي انتخابات يا مهندسي افكار عمومي توسط فتنهگران؟" پرداخته ایم
با ورود بيش از 800 نفر از اصلاح طلبان و همچنين بسياري از افراد حاضر در احزاب ديگر غير اصولگرا به عرصه انتخابات مجلس، شيوه تبليغاتي پايگاه هاي خبري معاندين با نظام تغيير ماهيت داده و از عدم مشاركت اصلاح طلبان و گروه هاي اقليت به سمت مهندسي شدن انتخابات (راي سازي) تغيير وضعيت داده است. تا پيش از اين آنها در خيال خود تصور ميكردند كه با انتخاباتي كم شور و سر مواجه خواهند بود اما حالا كه ديدهاند قضيه دقيقا بر عكس آنچه حدس ميزدند در حال جريان است، چارهاي ندارند كه...
از اولین روزهایی که زمزمه انتخابات مجلس نهم به گوش میرسید، رسانههای انگلیسی، آمریکایی و صهیونیستی از جمله بیبیسی، صدای آمریکا، العربیه (بخوانيد العبریه)، صدای آزادی و... بر طبل تحریم میکوبیدند تا با حداقلی کردن مشارکت مردم در انتخابات آتی مجلس، القاء فضای بیاعتمادی بین مردم و حاکمیت را رقم بزنند. اما اين روزها با توجه به ورود احزاب مختلف از طيف اصولگرا و اصلاح طلب و مستقل كه مورد تاييد صلاحيت هيات اجرايي و نظارت قرار گرفته اند، حال تمركز خود را بر روي مهندسي خواندن انتخابات معطوف داشته اند. سناريويي كه پس از ناكام ماندن استراتژي زير سوال بردن شوراي نگهبان در تاييد صلاحيت ها و ديگر ابزار نامشروع خواندن انتخابات مورد استفاده قرار گرفته است. برخي از محورهايي كه رسانههاي بيگانه به آن اشاره كردند از اين قرار است:
- مهندسيخواندن انتخابات، تلاش براي يكدست كردن مجلس نهم از سوي حاكميت و محدود شدن بيشتر و تنگتر شدن فضاي زندگي سياسي و جامعه سياسي در آستانه انتخابات مدعياتي است كه شبكه تلويزيوني آسوست به آن اشاره دارد.
- اذعان به رايسازي در انتخابات و وحشت جمهوري اسلامي از خيزش مردم از مدعيات و واكنش شبكه تلويزيوني سيماي آزادي (نفاق) است.
- شبكه تلويزيوني صداي آمريكا در ميزگردي به بررسي انتخابات مجلس با حضور بنيصدر و مجتبي واحدي پرداخت. بنيصدر در اين گفتوگو تقابل قدرت با حق و نگراني از مشروعيت را علت ممنوعيت تحريم توسط گروههاي سياسي عنوان كرد. بنيصدر همچنين از احتمال ايجاد انشعاب در اصولگرايان در آستانه انتخابات خبر داد.
- بررسي نقش عملكرد شوراي نگهبان در انتخابات مجلس شوراي اسلامي از موضوعاتي كه شبكه تلويزيوني صداي آمريكا به بررسي آن مي پردازد. تحليلگران در اين بررسي مدعياند كه شوراي نگهبان در جمهوري اسلامي خود استقلالي ندارد. اين تحليلگران همچنين اساس و كاركرد ويژه شوراي نگهبان را زير سوال برده و مدعياند كه اين شورا در راستاي انتصابات و نه انتخابات عمل ميكند.
- شبكه تلويزيوني پارس كه تا كنون تنها به تحريم انتخابات و تحريك مردم براي عدم حضور در انتخابات مبادرت ميورزد با ادعاي وضعيت بحراني جمهوري اسلامي تحليل خود را از برگزاري انتخابات مجلس توسط حاكميت چنين مطرح ميكند:
• كشاندن مردم به پاي صندوقها براي كسب مشروعيت مردمي در سطح جهان و منطقه
• نشان دادن ثبات جمهوري اسلامي
• جلوگيري از مطرح شدن آلترناتيوها و راهحلهاي ساختارشكن براي مقابله با جمهوري اسلامي
• فرمايشي بودن مجلس نهم
• افزايش جنگ و جدال بين جريانهاي سياسي حاكم
• تلاش براي دموكراتيك نشان دادن نظام
- شبكه تلويزيوني ايران آريايي مدعي است كه تا كنون هيچ انتخابات آزادي در جمهوري اسلامي برگزار نشده است.
- شبكه تلويزيوني بيبيسي فارسي در برنامهاي ديگر، مشاركت بالاي مردم در انتخابات را يك بحث جديد دانسته و علت آن را توجيه حاكميت براي برخورد با بحث انتخابات عنوان كرد.
- مجتبي واحدي نيز با طرح اين ادعا كه جمهوري اسلامي تنها به دنيال كسب مشروعيت است و مجلس نهم نيز عملا در جمهوري اسلامي جابگاهي نخواهد داشت، به تحريم انتخابات پرداخت و مدعي شد: «به اعتقاد من در حال حاضر كه تمام علايم در داخل حاكميت نشاندهنده ضعف حاكميت است بايد بر تحريم پافشاري كرد.»
- عليرضا نوريزاده اظهارات خاتمي را سندي بر تحريم انتخابات دانست و مدعي شد كه حضور افرادي از اصلاحطلبان مانند كواكبيان در انتخابات مجلس، نوعي حقهبازي است. از نگاه نوريزاده اين افراد هيچگونه ارتباطي با انديشه اصلاحات ندارند و افرادي همچون كواكبيان و تابش را رقاص پاي نقاره نام نهاد كه به هيچ انديشهاي پايبند نيستند و تنها ميخواهند به مجلس راه پيدا كنند.
- بيانيه گروه «صداي من باش» در حمايت از سياسي های مخالف شركت در انتخابات مجلس و ترغيب معلمان جهت تحريم انتخابات آتي مجلس از تحركات شبكه تلويزيوني ايران آريايي در راستاي تحريم و تلاش براي نشان دادن كاهش مشاركت مردم در انتخابات مجلس نهم است.
البته در فتنه سال 1388 نيز موضوع مهندسي كردن انتخابات مطرح شد و ديديم كه چگونه معاندين نظام جامعه متعهد و زحمتكش آموزش و پرورش كشور را هم براي رسيدن به آمال خود به زير سوال بردند. اگر به خاطر داشته باشید، در روزهای منتهی به 22خرداد 1388 تبلیغات گسترده ای توسط حامیان موسوی در محافل گوناگون (بخصوص در سایت ها و شبکه های خارجی) صورت گرفت مبنی بر آنکه رأی دهندگان به موسوی به دليل مهندسي در آراء ماخوذه بهوسيله دولت، رأی خود را در مساجد و حسینیه ها به صندوق نریزند و این کار را در صندوق های موجود در مدارس انجام دهند! اما تنها لحظاتی بعد از انتخابات و اعلام شكست موسوي، ادعای تقلب با شدت هر چه تمامتر مطرح گردید. یعنی معلمان و فرهنگیانی که در مدارس محل خدمت خود، برگه های رأی مردم را تحویل گرفته بودند، مرتکب تقلب شده اند! برای این امر هم دلیل آوردند که نمایندگان ميرحسين موسوی بر سر صندوق های رأی، از محل شعبه ها اخراج شده اند.
البته از این موضوع بگذريم که حتي بر فرض صحت اين ادعا، مگر چند نفر از 50 هزار نماینده موسوي از پای صندوقهای رأی اخراج شده بودند، بحث بر سر این است که چطور معلمان تا روز قبل از انتخابات، امین و محافظ آرای مردم بودند اما در روز انتخابات از دید جناب موسوی تبدیل به تعدادی مجرم و دزد رأی شدند؟ جالب است كه امروز هم با وقاحت تمام از اين زحمتكشان در خواست مي كنند تا به تحريم انتخاباتي بپردازند كه تا ديروز مجرمان آن بودند!
از این تناقضات و اینگونه رفتارهای مزورانه و سراسر تکبر در سران فتنه به وفور یافت می شود و مسئله اهانت به معلمان شریف و فرهنگیان عزیز جمهوری اسلامی ایران، یکی از همان موارد متعدد است. حال باید دید که اين مزورين چه زمانی میخواهند بدهی خود را به معلمان کشور پرداخت کنند و آثار زیانبار این تهمت ها را پاک نمایند.
بر اساس آنچه گفته شد مي بينيم امروز هم مطابق سلسله مراتب از پيش تعيين شده از سوي معاندين نظام و به واسطه جریانسازیهای رسانههای دولتی ضدانقلاب، از عدم حضور جناح هاي سياسي به حضور تغيير موضع داده شده و نگاه ها مجددا به سمت مهندسي شدن آراء و عدم مشروعيت نظام معطوف گشته است. در واقع با ورود بيش از 800 نفر از اصلاح طلبان و همچنين بسياري از افراد حاضر در احزاب ديگر غير اصولگرا به عرصه انتخابات مجلس، شيوه تبليغاتي پايگاه هاي خبري معاندين با نظام تغيير ماهيت داده و از عدم مشاركت اصلاح طلبان و گروه هاي اقليت به سمت مهندسي شدن انتخابات (راي سازي) تغيير وضعيت داده است. تا پيش از اين آنها در خيال خود تصور ميكردند كه با انتخاباتي كم شور و سر مواجه خواهند بود اما حالا كه ديدهاند قضيه دقيقا بر عكس آنچه حدس ميزدند در حال جريان است، چارهاي ندارند كه تغيير تاكتيك داده و مسأله مهندسي در انتخابات را پيش بكشند.
در اين راستا است كه مي بينيم بني صدر و مجتبي واحدي و ديگران هم با عقبگردي از مواضع قبلي خود در قبال عدم شركت اصلاح طلبان و مشاركت حداقلي در انتخابات، نگراني از مشروعيت را علت ممنوعيت تحريم توسط گروههاي سياسي عنوان مي كنند. در واقع اين آقايان هم از حضور مردم، اخبار منفي مي سازند و هم از احتمال عدم حضور! جالبتر آنكه حتي حضور را هم دليلي بر مخالفت جمعي و نبود مشروعيت نظام تفسير مي كنند!
در اين رابطه براي اينكه به درد بي درمان اپوزسيون خارج از كشور بپردازيم و دليل اين سردرگمي آنها را بيشتر درك كنيم بد نيست به برخي مطالبي كه قبل از ورود اصلاح طلبان و قشرهاي مختلف براي اسم نويسي در انتخابات مجلس بيان شده بود اشاره كنيم. از اين جمله است:
موسویخوئینیها که به مرد خاکستری جریان اصلاحات مشهور است، طی سخنانی با فرافکنی سیاسی، بدون اشاره به واژه تحریم واژهها را به طوری در کنار یکدیگر استعمال کرد که نتیجه آن همان تحریم بود، وی گفت: طبیعی است که ما لیست انتخاباتی نخواهیم داشت و نمی توانیم در انتخابات شرکت کنیم.
رجبعلی مزروعی و داریوش امیرارجمند که برخی رسانهها از اسناد مستند درباره رابطه وی با سازمانهای جاسوسی آمریکا خبر داده بود، نیز طی بیانیهای اعلام کردند که باید اصلاحطلبان انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی را تحریم کنند.
گروهی با عنوان نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی(بخوانید فراريهاي مجلس ششم) نیز در بیانیهای که روز جمعه۲ دی، در رسانههای فتنهگر داخلی منتشر شد با فرمایشی خواندن انتخابات در ایران! از حامیان خود خواستند انتخابات را تحریم کنند.
مصطفی کواکبیان که در یک نشست خبری از حضور گسترده اصلاحطلبان در انتخابات آتی مجلس خبر داده بود، نیز اعلام میکند که هیچ اصلاحطلبی تحریم انتخابات را مطرح نکرده است.
این جمله که" هیچ اصلاحطلبی واژه تحریم را برای انتخابات آتی مجلس مطرح نکرده است" را اصلاحطلبانی چون، محمدرضا خباز، مسعودپزشکیان، سید فاضل موسوی، امیرطاهرخانی، جمشید انصاری، موسویلاری، احمد خرم و حجتالاسلام هاشمیان و .. گفته اند که با یک تحلیل بدیهی میتوان نتیجه گرفت که این افراد تحریمکنندگان انتخابات را اصلاحطلب نمیدانند و بین خودشان و آنها تفکیک قائل هستند.
احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش های مجلس نیز در خصوص اظهارات اخیر خاتمی مبنی بر عدم حضور اصلاح طلبان در انتخابات میگوید: جریان اصلاحات طیف گسترده ای است و لزوما همه اصلاح طلبان از خاتمی حرف شنوی ندارند که رفتار سیاسی خود را با وی تنظیم کنند.
توکلی همچنین در پاسخ به سوالی درباره ادعای تحریمانتخابات، گفت که فتنهگران جایی در مجلس نباید داشته باشند.
محمد کوثری نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با بیان اینکه اصلاحطلبان بنا دارند به صورت گسترده در انتخابات شرکت کنند، گفت که تحریمکنندگان انتخابات عناصر ضدانقلاب هستند که هیچ تردیدی در اقدامات ضدایرانی و ضداسلامی آنها وجود ندارد و حساب این افراد از اصلاحطلبانی که بر قانون تاکید دارند، جداست.
محسن یحیوی عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین نیز با تبلیغاتی خواندن عدم شرکت اصلاحطلبان در انتخابات آتی، از شکاف بین اصلاحطلبان و فتنهگران سخن گفت و افزود: اصلاحطلبان برخلاف نظر فتنهگران قصد دارند در انتخابات شرکت کنند.
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها : بررسی تحلیل رسانه ها, رسانه های بیگانه, رسانه های در جریان انتخابات, مهندسي انتخابات, مهندسي افكار عمومي, فتنهگران, ,